2015. április 30., csütörtök

Súlyzózással indítottam

a napot. Ma nincs fitneszterem. Holnap lesz. De a súlyzózást nem szeretném kihagyni egy nap sem. Érzem a jótékony hatását.
11-re fodrászhoz mentem. Totálrövid hajat nyírattam magamnak. Én várom a nyarat... :) Utálom már ezt a nyamvadt hideget, hogy a tél már elmúlt, de kezem-lábam még nem olvadt ki... Holnap közösségi majális lenne, de úgy néz ki, nem lesz. A hidegre és a kerti sárra való tekintettel.
Ma tovább próbálkozom a takarítással... Eddig nem sok eredménnyel... Vmit főzni is kéne, de fogalmam sincs, hogy mi legyen az... Talán tojásleves és vörös lencse főzelék pulykakolbásszal.

2015. április 29., szerda

Reggelre teljesen elfelejtettem,

hogy a mérleggel tűzszünetet kötöttem, ezért gyorsan megtámadtam. 2x is. 1x fitneszterem előtt, aztán utána. De mivel ügyes volt ma a mérleg, ezért nem vesztünk össze. De egyéb dolog is járt a fejemben: tegnap majdnem 1500 kcalt ettem. És reggelre kevesebb volt a súlyom. Úgy tűnik, hogy nem elég az 1100-1200. Igaz, iszom a mályvateát is, de 2 éve is, amikor ittam, akkor nagyon sokat segített. Egy hónap után mindig tartok szünetet, egy hetet, aztán ismét hajrá. Arra is rájöttem, hogy tökfölösleges egy konkrét dátumot kitűznöm magamnak. Ez eltereli a figyelmemet, akkor rágörcsölök. Egy cél van: megcsinosodni magam és mások örömére...., azokéra, akik együtt örülnek velem... :) Szóval, erre koncentrálok. Nem érdekel most az idő, az idő csak becsap, illúziókba kerget. Mozgás, kaja rendben legyen és MINDEN RENDBEN VAN!!!

2015. április 28., kedd

Ma reggel

eldöntöttem, h csak hetente egyszer fogok mérlegre állni. Mindig vasárnap reggel. el is teszem a mérleget, mert régi tapasztalatom, h sokat bosszantjuk egymást...
10 perc súlyzózással kezdetem a napot. És már az este észrevettem, hogy az integető háj és a feltételezhetően (vmennyi csekély) izommennyiség között van egy kis vonal. Feltételezem, onnan kiégett a zsír... :)



2015. április 27., hétfő

A hétvégét utáltam,

ugyanis csomó protokoll volt. Már pénteken is elmaradt a számolás, délután vendégek jöttek. Szombaton két protokoll, plusz egy ebédmeghívás. Pénteki súlyomhoz képest 9o dekával vagyok több. Elszomorító, pedig nem zabáltam. Gondolom, a hormonok játéka, plusz, h nem számoltam. De mától megint be akarok keményíteni. A héten a majálist kivéve nem néz ki egyetlen olyan esemény sem, ami megzavarhatná a napi rutint. Nemsoká indulunk emberrel konditerembe. Alig várom, a múlt héten teljesen kimaradt, mert a férjem keddtől péntekig nem volt itthon, s mivel én délelőtt szeretek járni, az iroda miatt nem mehettem. Ma szabadnap, így együtt mehetünk. Azt hiszem, a rendszeresség lesz a kulcs a kajálásban, mert hiába nem eszem sokat, néha tökrendszertelen a napi kajaprogramom.
Konditerem kipipálva. Egész jól ment ma. Megmutatom, mennyire izzadtam:


25 perc elliptikus tréner, 33 perc hegymenetes gyaloglás, plusz 10 perc súlyzózás. Kb. 500 kcal. Most vmi finom reggeli kéne...

Hoztam a mai kaját:










2015. április 24., péntek

Ma hoztam

egy képet magamról. Vettem elemet a digitális mérlegbe, hát nagyon elkeseredtem attól, amit mutatott. De igyekszem kerülni a tartós keserűséget, bár nagyon nehéz... A mechanikus mérleg összevissza mutat, bár a 2-3 évvel ezelőtti tapasztalataim szerint a digimérleg durván másfél kilóval mutat többet. Na, melyiket tekintem hivatalosnak????
A digimérleg mellett maradok, mert ezen a dekákat is nyomon tudom követni. És végül is ahhoz viszonyítva jött fel a 10 kiló. És sztem annál több, mert januárban a másik mérleg szerint 3 kilóval voltam több...
És íme én, ahogy fél órája kinéztem:
A frissen piacolt ruháimban... :)
Sajna a héten nem tudtam lemenni a konditerembe, ma igyekszem. Érzem is a hiányát rendesen. Bár nem érzem túl jól magam, fene tudja, tegnap huzatban ültem, ma reggelre bedurrant homlokom, fülem. Elég rossz a közérzetem.
Május 31-én egy szépéselegánsruhát igénylő összejövetel lesz. Addig illene formába hozni magam, vmi nőies alakot ölteni. Ha 10 kiló nem is /annyi kell a szép selyemruhámhoz/, de legalább picivel több, mint fele le kéne, hogy menjen. Igyexem...


2015. április 23., csütörtök

Jó sokáig

tartott újból elhatározni magam a blogírásra... Mivel ez akkor nagyon sokat segített, ismét megpróbálkozom vele, hátha ezúttal is segíteni fog.
Szinte két év telt el az utolsó bejegyzésem óta. Azóta sajnos 10 kiló szépen visszaszaladt. Most azzal küzdök.Volt szinte egy év, amikor nem is törődtem vele, de most újra érdekel. Január óta vagyok ismét vigyázzban, és annak örülök, hogy főleg a sport terén nagyot léptem, mert talán az volt a legnehezebb része az egésznek. Váltottam kondibérletet, hetente 2x járok le, főleg hegymenetesen gyorsgyaloglok 35-40 percet, elég rendes tempóban, aztán még 20-25 perc elliptikus térner. Derekamon szaunaöv, ömlik rólam a víz, és hát kezd látszani az eredmény is. Sok dolog változott az életemben, illetve sok dolgon változtattam... :)
De jól érzem magam a bőrömben, nem hisztizek a fogyókúra miatt, nem görcsölök azon, hogy nézek ki. Ez vagyok, én teremtettem magamnak, hát gyönyörködöm benne, de főképp az átalakulásban. Szeretnék minden nap jönni majd a kajákkal és az eredményekkel, napi eseményekkel, szeretem visszaolvasni, mi történt velem egykor. Üdv mindenkinek!!!!

A mai kajám így alakult:

Egész jó, főleg, hogy a keretem 1400 kcal...