2013. március 23., szombat

Szép eredmények!

Nos, a callanetics, úgy tűnik bevált. Hogy arról van-e szó, hogy ennyire hatékony, vagy csak a tény, hogy mozgásformát váltottam, nem tudom, és nem is érdekel, mert egy hét után, és 5x5o perc torna után mindenhol eg centivel kevesebb lettem. Tegnap a kedvenc mackóm lecsúszott a hasamról...
Kilót ma még nem mértem, de több, mint egy kiló ment le egy hét alatt!. Most ennyi, rohanok!

2013. március 18., hétfő

Ez így jó!

Megvártam az időpontot, amikor már hiányzik a blogolás. És az most van! Ki is használom.
Súly: 84,5 kg ma reggel. De tudni kell, hogy az elmúlt héten volt még egy utolsó nagy lélegzetvételem, hogy nekem kell változtatnom. Egyelőre nem mentem orvoshoz, majd meglátjuk. Azt is megtudtam időközben, hogy az enyhe székrekedés a palástfű teától van. De iszom rendületlenül. Csütörtökön kipróbáltam a callaneticset, ami nagyon tetszik és hasznosnak bizonyul. Jobban érzem magam, igaz, h unalmasnak és lassúnak tűnik, de úgy vészelem át az 5o percet, mintha tíz lenne. Esküszöm, a biciklin a fél óra sokkal többnek tűnik. Utána olyan érzés, mintha ágyban pihentem volna egy jót, jóllehet minden porcikám remeg. Tervem: zsírbontásnak maradnak a kardiók, bicikli és futás, alakformálásra pedig callaneticset használnék, hetente egyenletesen beosztva, ill. hangulat vagy programok alakulása szerint. Pl. tegnap is volt egy callanetics /1o alkalom után méretkezés/, és amilyen hangulatom van, ma is lesz egy. Ki kell mosnom az agyam, mert 65 euróval akar megkárosítani a mobilszolgáltató, egy olyan szolgáltatásért kellene fizetni, amit nem is igényeltem. De nem hagyom annyiban!!! Ettől totál bekattantam, kell egy kis lepörgés.
Kajálás terén igyekszem beosztani az időmet, egyelőre nem számolok, most fölösleges kötöttségnek érzem, vagyis számolok,d e nem számszerűen, hanem csak saccperkábé alapon. Ennek is van eredménye, majdnem két kiló egy hét alatt, aminek /meggyőződésem/ nagy része víz volt a szervezetemben. Vacsimat lehozom max. este 7re, és vagy nyers vagy párolt zöldséget vacsizok minden este. Egy teszt szerint kicsit le kéne állnom a tejtermékekkel, mert az agyalapi mirigy működésébe bezavarnak, a teszt szerint ilyen típusú vagyok. Hátha igaz...:) És javasolják a sok zöldséget, kevés gyümölcsöt. Ami borzasztó és betarthatatlan lesz eper-, cseresznye-, barack- és dinnyeszezonban. Istenem, alig várom...:)
Hát ennyi most! Üdv és puszi nektek!

2013. március 10., vasárnap

Köszönöm az aggódást!

12 napja nem írtam, és nem azért, mert nem volt időm, vagy mert nyaraltam, vagy mert más gondjaim voltak, hanem egyszerűen ennyi ideig utáltam mindent, ami fogyókúrához, diétához köthető, így a blogolást is. De próbálok visszakapaszkodni. Újra kezdtünk futni. Legutóbb tegnapelőtt, és 3,5 km-t futottam, ÉN, aki gyűlöltem a futást. És egyik napról a másikra szinte megdupláztam  a távot. Ráadásul szakadó esőben futottunk, de nagyon jó volt.
Mi is történ igazából az elmúlt 12 napban? Hosszas hisztis tanácstalanság-érzés és nagy rakás nihilista gondolattömeg után döntöttem, hogy változtatnom kell bizonyos dolgokon: elsőként beszereztem egy pár új cuccot magamnak, úgy mint: ligetszépe olaj kapszula, palástfű- és cickafark tea - ezeket a női hormonokra gyakorolt jótékony hatásuk miatt, plusz a teák kiválóan alkalmasak vízhajtásra is, illetve vettem egy pu erh teát is /igen, Julcsi, kaptam itthon is/, az anyagcsere fokozása miatt. Próbálom kiiktatni az életemből azokat a dolgokat, amelyek egy fogyókúra-kínlódásra és különböző ebből fakadó görcsökre emlékeztetnek - emiatt hagytam abba az írást is egy időre - , így kikerült egy ideje a kalóriaszámolás is az életemből. Mivel már elég "okos" vagyok ezen a téren, csak találomra eszem. Így nem annyira görcsölök azóta a kajáláson, illetve azon, hogy belefér-e vagy sem. A fogyiversenyre sem küldtem egy hete adatokat, mivel a verseny nem ösztönöz, hanem stresszel. Ha a következő héten lesz számottevő csökkenés, akkor még meggondolom a visszalépést. Nagyjából ennyi. A változtatásokhoz még hozzá tartozik, hogy minden este cellulitmasszázst csinálok magamnak masszírozógéppel a combomon, és utána paprikás krémmel bekenem magam. Nyilván hatás szempontjából még heteket kell várnom. De bízom benne, hogy segíthet ez is.
A súlyom? Nos, nem túl szép: 84,6 kg ma reggel. De voltam 86,4 is...:(
Állandósulni fog a szombat esti mozgás is, ugyanis tegnap este elkezdődött végre a néptáncoktatás, és hát mit is mondjak? Annak ellenére, hogy múltam van, bizony kemény kardió mozgás ez...:) És egy órából nagyjából 45 perc mozgás. Bemelegítéssel kezdtük, ahogy illik.
Most ennyi. Nem ígérek rendszerességet, de minden változásról tudni fogtok...
Csajok, akik Beát olvastátok, tudtok vmit róla? Megmaradt a babija?